Damaris Matthijsen

Damaris-MatthijsenIk (1971) heb altijd de wens gehad omvormend werkzaam te zijn met betrekking tot de bestaande paradigma’s in de economie. Dit doe ik vanuit mijn passie voor de idealen van de Franse Revolutie VRIJ GELIJK SAMEN die zijn omgevormd tot een visie op de maatschappij; ‘de sociale driegeleding’ door Dhr R. Steiner. Vanaf mijn achttiende zocht ik naar manieren om hier vorm en richting aan te geven. Sinds 2002 ben ik op diverse manieren werkzaam geweest in de duurzaamheid. Onder meer bij Greenpeace en eFresh / GET NV, Amsterdam Bright City. Vanaf 2009 richt ik me volledig op mijn passie en begon ik met Economy Transformers als beweging voor economische vernieuwing van waaruit in 2012 ET solutions is ontstaan. Economy Transformers ontdekte en ontwikkelt haar eigen transitiekader, de zes dimensies, afgelezen uit de vernieuwende praktijk van nu. Dit transitiekader blijkt een praktische invulling en uitwerking te zijn van de idealen VRIJ GELIJK SAMEN, die me zo inspireren. ET solutions beoogt andere bedrijven bij al hun verandervragen te ondersteunen en taal te geven aan deze vernieuwing. In 2015 is daar de ET academy bijgekomen, opgezet door Jac Hielema waarbinnen ik doceer over de zes dimensies en vrij gelijk samen. Samen met de deelnemende studenten ontdek ik daarover ook weer steeds meer en dat is gaaf.

Samen met Marjon van Opijnen heb ik in 2012 het succesvolle Leaders for Economic Change programma opgezet waarvan wij nog steeds hopen dat het een 2e keer het licht mag zien. Sinds 2015 ben ik verder als mede oprichter betrokken bij het Veerhuis te Varik alwaar het eerste Village Trade Center tot ontwikkeling gebracht wordt; www.veerhuis.nl. Tevens gasthuis voor de activiteiten van Economy Transformers.

Heel graag ben ik spreekbuis voor het gedachtegoed van Economy Transformers en ben ik als inspirator, gastspreker en workshop begeleider graag op jouw event aanwezig. Met mijn trom en stem voeg ik daar graag nog een extra dimensie aan toe. Ik ben te boeken via Zijspreekt.nl.

Ik ben moeder van zoon Abel (2010) en dochter Christina (2014) en samen met Jac Hielema (ET academy en nee we werken niet alleen maar) en zijn zoon Melchior woon ik in een duurzaam woonproject in Almere Oosterwold alwaar wij met een hout gestookte cv koken en ons huis verwarmen. We delen de 1 ha tuin, het helofyten filter, de schuur e.d. En dus zitten we met elkaar in diverse gedragen besluitvormingsprocessen waarmee we dagelijks de nieuwe praktijk beoefenen. En ik kan vanuit de ervaring zeggen dat mijn ambities voor de toekomst echt een praktische oefening vragen. Oefening baart kunst, daar hou ik me aan vast. En ondertussen geniet ik er elke dag van om de praktijk zo dicht bij huis te halen van het werk dat ik doe.

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten en iets voor je te mogen betekenen, schroom niet je vraag aan ons voor te leggen zodat we samen kunnen kijken wat we zouden kunnen ondernemen.

E: damaris@matthijsen.nl

M: 06 50637144