Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Oriëntatiedag Economy Transformers Academy

zaterdag 25 augustus
van 11:00
tot 16:00

Je bent op deze oriëntatiedag van harte welkom vanaf 10.30 uur in Het Veerhuis in Varik, Waalbandijk 8. Om 11.00 uur begint het programma.

Voor koffie/thee en lekkers wordt gezorgd, zelf graag je eigen lunch meenemen. Je kunt ook op eigen kosten lekker lunchen in Het Veerhuis. 

Voor de dag hoeft je verder niets voor te bereiden of mee te nemen, behalve iets om mee te schrijven en iets om in te schrijven.

Mocht je al eerder met de academie kennis willen maken, kom dan naar een van onze informatie-avonden.

Programma:

11.00 uur: welkom en voorstelronde

11.30 uur: korte kennismaking met vrij, gelijk, samen en onze manier van ervaringsgericht leren (Damaris Matthijsen)

Damaris zal aan de hand van vrij gelijk samen beleefbaar maken hoe we in de academie begrippen tot leven wekken. We creeren een onderzoeksruimte waarin je zelf tot begrip kunt komen en daarmee het nieuwe inzicht ook in jezelf verankert. Dan wordt dit weten tot een bron van inspiratie en zinvol leiderschap over jezelf en anderen. Vrij gelijk samen zijn rijke begrippen waarin de verbinding tussen de innerlijke en de uiterlijke wereld zich uitdrukt. Jac zal dit in zijn verhaal nog nader toelichten.

13.00 uur: lunch

14.00 uur: Hoe ontwikkel ik mezelf tot een ‘samenlevingskunstenaar? – over de grondslagen van de academie in mens en wereld (Jac Hielema)

Jac schetst kort de uitgangspunten van de academie en positioneert haar door te vertellen bij welke impulsen in de geschiedenis zij aansluit. Bewustzijn van onszelf versus bewustzijn van de wereld? De mysterie-scholen in het oude Egypte en Soemerië? De academie van Plato in de vierde eeuw voor Christus? De strijd tussen het Romeinse recht en het Kelto-Germaanse recht aan het begin van de moderne tijd? Vrijheid, gelijkheid en broederschap van de Franse Revolutie? De verlichting en het ontstaan van wetenschappen: Kant versus Goethe? Het gezonde midden tussen het Bosjewisme en het Wilsonisme in 1917? Individualisering versus globalisering in de loop van de twintigste eeuw? Kortom: waar staan wij hier en nu en welke keuzes kunnen we maken op grond van welke motieven en drijfveren?

15.00 uur: thee

15.15 uur: praktische zaken vragen en antwoorden

16.00 uur: afronding

Wij verheugen ons op de dag en jullie komst!

Aanmelden of vragen?

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Jac Hielema
Economy Transformers Academy
06-14687873

Gegevens

Datum:
zaterdag 25 augustus
Tijd:
11:00 tot 16:00

Organisator

Economy Transformers Academy
Telefoon:
06-14687873
E-mail:
jac@economytransformers.nl
Website:
www.economytransformers.nl

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik, Nederland
+ Google Maps