Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Training DeelGenootschap

dinsdag 11 september
van 13:00
tot 16:00

Training DeelGenootschap najaar 2018

Data: 11 sept van 13.00 tot 16.00 uur, 9, 30 oktober en 27 november van 10.00 tot 16.00 uur. Na de eerste middag teken je een contract met de Academie voor het volgen van de training.
Door wie: Damaris Matthijsen en Henry Mentink
Voor wie: iedereen die het document gelezen heeft, zich er meer in wil verdiepen en zelf een DeelGenootschap wil starten (nu of in de toekomst) dan wel in een bestaand DeelGenootschap wil participeren.
Waardetoekenning:
*Introductiemiddag los: 40,- euro ex btw.
*Training inclusief introductiemiddag: 40,-euro + 6x 50,- euro = 340,- euro (btw vrijgesteld).

Early Birds betalen bij inschrijving tot 31 juli 295,-euro (btw vrijgesteld)

Een ideaal organiseren; hoe doe ik dat?

Je hebt een ideaal. Je hebt een droom. Of gewoon heel concreet: je hebt een idee en wil het gaan uitvoeren / in de markt zetten. Maar dan komt het. Hoe blijf je bij je droom en loop je niet vast in structuren, regels en wetten die je niet aanspreken?

Of hoe organiseer je samen met een groep, zodat je er niet alleen voor staat?

Deze vragen en meer, vragen voor de nieuwe tijd om nieuwe antwoorden. Het Deelgenootschap opent nieuwe mogelijkheden en inzichten.

Waarom deze training?
Het DeelGenootschap is als nieuwe organisatievorm geïntroduceerd en kent al vele volgers. Het document lijkt in brede kring positief ontvangen te worden. Waarom? Omdat we op gaan staan als vernieuwers en het werkelijk anders gaan doen. Dat geeft energie en het plezier om met elkaar te zoeken en te vinden. Om weer te zoeken en te vinden. Om vervolgens weer te zoeken… We ontdekken het plezier van het creëren en hoe fijn het is om dat niet alleen te doen maar te weten dat je in een stroom van vernieuwers staat die met jou dezelfde kant op beweegt en met wie je samen kunt leren. In essentie gaat het over het organiseren vanuit liefde en vertrouwen. In essentie beweegt alles wat je samen wilt doen zich in het spanningsveld tussen het individu en de gemeenschap. Hoe verhouden die zich op een vruchtbare manier tot elkaar?  Er is niet een manier om dat te doen maar in het boek DeelGenootschap reiken we daartoe wel een flink aantal handvatten aan die helpen om een stabiel en succesvol DeelGenootschap op te zetten. Hierover leren, daar gaat deze training over.

Voor wie is de training?
Voor iedereen die zelf actief wil worden dan wel al bezig is. Zo weten we zeker dat we met een groep mensen bij elkaar zijn die van elkaar kunnen leren. In de basis moet je al snappen wat de essentie van het DeelGenootschap is en hieraan willen bijdragen. Het kan zijn dat je nog niet in actie kunt komen, dat is prima. Dan bereid je je middels deze training daarop voor. Als je wel wordt aangetrokken tot de beweging die wij met het DeelGenootschap maken maar je voelt nog te veel onmogelijkheden dan is de Economy Transformers Academy wellicht een betere opstapplaats over dit nieuwe denken te leren. Dan kan je altijd later nog eens aanhaken bij deze verdiepingscursus.

Wat ga je leren?
Het DeelGenootschap op zichzelf is een vrije vorm en iedereen mag zijn/haar eigen invulling eraan geven. Wel hebben wij vanuit het Veerhuis een aantal uitgangspunten geformuleerd die je zullen helpen bij het inrichten van een florerend DeelGenootschap. Deze uitgangspunten zullen we in deze training met elkaar onderzoeken en verdiepen.

Een greep uit de onderwerpen: hoe formuleer je de bron en hoe verzorg je deze, wat houdt een verbintenisverklaring precies in, hoe kijken we aan tegen eigendom in de nieuwe tijd, welke besluitvorming gaat wel/niet werken in een DeelGenootschap, hoe zorg je voor de juiste feedback cultuur en hoe kijk je aan tegen conflicten? Hoe ziet de onderlinge beloningsstructuur eruit en wie mag initiatieven nemen?

Daarnaast is er veel ruimte voor het stellen van eigen vragen en het vertalen van de inzichten naar de eigen praktijk.

Resultaat
Na de training voel je je meer thuis in het DeelGenootschap, heb je feedback gekregen op je eigen vraagstukken en zijn de uitgangspunten van het DeelGenootschap voor jou tot leven gekomen zodat je er in je eigen context creatief mee om kan gaan. Na de training voel je jezelf meer toegerust om het avontuur aan te gaan.

Quotes van deelneemsters vorige training
Terra: “ Ik heb het deelgenootschap leren te begrijpen en kan er nu mee uit de voeten, kan ermee aan de gang”

Annemieke: “ veel verdieping naast de tekst in het boekje, ben geïnspireerd met nieuwe ideeën en gedachten”.

Alide: “ Damaris en Henry geven mooie begeleiding, holding the space”.

Natie: “ veel geleerd over het durven innemen van je eigen plek, je ‘ik behoeften’ versus het ‘wij’. Over gezond leiderschap en de sabotage praktijken die we allemaal kennen”.

Trainers:
Damaris Matthijsen
Damaris is oprichter van Economy Transformers, nu gefuseerd met het Veerhuis, en mede ontwikkelaar van het DeelGenootschap. Voorlopig is zij hoofdtrainer van deze training. Henry zal vaak ook aanwezig zijn als mede ontwikkelaar. Hij brengt graag zijn schat aan ervaring in de groep.

Damaris is actief als Economy Transformers Business Solutions coach, trainer, organisatieadviseur en multi-stakeholder proces begeleider. In de academie voor samenlevingskunst is zij docent ‘vrij gelijk samen’ en werkt zij uitvoerig met de zes sleutels voor transitie, ontwikkeld door Economy Transformers. Beide zijn ook verweven in het boek over het DeelGenootschap en zullen in de training ook meer toelichting krijgen.

Werken met Damaris betekent dat je innerlijk in beweging zal moeten komen. Zo binnen zo buiten is een belangrijk uitgangspunt in haar werk, evenals het ervaringsgericht leren.

Henry Mentink
Henry Mentink is ondernemend en weet mensen enthousiast te maken in het meegaan met idealen voor een andere maatschappij. Hij is al vele jaren bezig met experimenten op gebied van de nieuwe economie / deeleconomie. Verschillende DeelGenootschap gedachten bracht hij al in de praktijk met het bouwen van de eerste professionele Wereldwinkel en het opzetten van eerste deelauto bedrijf in NL – MyWheels. Hij ontwikkelde ook de UNO-box; een 3D bedrijfsplan dat het denken vanuit eenheid – voorbij dualiteit en het concurrentie denken – als uitgangspunt heeft.

Wees welkom de training mee te doen. Graag vooraf opgeven door een email te sturen naar damaris@economytransformers.nl

Heb je eerst nog vragen, schroom niet contact op te nemen door een email te sturen of te bellen met Damaris op M: 06 50637144.

Hier kan je het boek opvragen als het nog niet in je bezit is. Voor 17,50 krijg je een fysiek boek thuisgestuurd.

Vooraf nog naar de lezing van Damaris over het DeelGenootschap? Deze is op 13 juli, aanmelden graag hier.

Wij verheugen ons erop je te ontmoeten in de training
Damaris & Henry

Gegevens

Datum:
dinsdag 11 september
Tijd:
13:00 tot 16:00

Organisator

Damaris
Telefoon:
06 50637144

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik, Nederland
+ Google Maps