Over ons

Damaris Matthijsen 1971

ook daadwerkelijk manifesteren is 1 grote zoektocht en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Als jij rondloopt met verlangens en ambities voor je organisatie en zoekt naar hoe je dit georganiseerd krijgt en je je bijvoorbeeld afvraagt welke besluitvormings- en eigendomsverhoudingen daar nu bij passen, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

 

 

uitgangspunten in mijn manier van werken zijn:

  1. de vraagsteller en ik komen in een proces waarin we de vraag onderzoeken en ik mijn ideeen krijg voor hoe we het proces het beste kunnen ontwerpen. Dit is een beweeglijk moment in het proces en na elke stap weer op nieuw kijk ik graag of gebeurd is wat we beoogden en of we het proces zullen veranderen of zullen vervolgen.
  2. veranderingen in de systeemwereld (buitenkant) zijn alleen mogelijk wanneer ook de leefwereld (binnenkant) daarin wordt meegenomen. Ik werk vanuit het inzicht over de constante wisselwerking tussen binnen- en buitenwereld en afhankelijk van de vraag kiezen we als eerste werkveld de binnen of de buitenwereld maar ze zullen elkaar altijd weer raken.
  3. ik werk graag aan fundamentele vragen ten behoeve van een economie en samenleving die weer in balans met mens en natuur is. Ik zoek graag de diepte op waarbij het gaat om het in lijn brengen van ambitie en gekozen vorm om tot materialisatie te komen.
  4. de transitie kaders ‘vrij gelijk samen’ en ‘de zes sleutels’ ondersteunen mij in het proces van verhelderen van probleem en vraagstelling alsook in het proces van toewerken naar oplossingen. Ze blijken daarvoor steeds weer verrassend effectief en doortastend te zijn. Zo integraal als ze zijn pellen we de schil van de ui snel af tot de kern van het vraagstuk zichtbaar wordt voor alle aanwezigen.
  5. ik werk graag met onorthodoxe werkmethoden zoals het inzetten van beeldtaal en het ophalen van  ervaringen in je lichaam. Staand, bewegend in de ruimte onderzoeken we vraagstukken in onszelf en in verhouding tot elkaar, als team. Ik werk daarbij graag met het hele team en het liefst door alle hiërarchische lagen van de organisatie heen. Omdat diepgaande verandering alle lagen in de organisatie betreft.
  6. mijn streven is erop gericht werk en privé leven zo congruent mogelijk te maken met de wereld waar we aan werken in ons werkleven. Je mag me daarop ook altijd aanspreken als je denkt dat er ergens iets niet klopt, ik leer daarin graag. Nieuwe economie is immers een grote zoektocht, ook voor mij.
  7. ik experimenteer graag met nieuwe vormen van waardevorming, een van de zes sleutels. Hoe komen jij en ik tot de juiste waardevorming voor onze dienst? Werken met een minimum / maximum prijs vind ik leuk, waardebepaling achteraf, zoeken naar een tegendienst in natura die voor mij van waarde is.. Ik ga er graag met je over in gesprek.

Over mijzelf

Ik ben een gelukkige (late) moeder van twee kleine kinderen en woon in Almere Oosterwold in een duurzaam zelf gemaakt huis in een huizenrij met 9 families met wie wij een grote tuin, de weg, riolering en de gezamenlijke schuur delen. Zo realiseer ik een stukje van mijn droomwereld waarin we er meer voor elkaar zijn. Ik woon hier met mijn Partner Jac (van Economy Transformers Academy) en zijn puberzoon. Ik ben dol op schaatsen maar vooral op natuurijs dus elk jaar hoop ik weer op koud weer. Al hoewel mijn leven met die kleintjes wel druk geworden is dus ik niet meer zo zeker weet hoe vaak en veel ik op het ijs te vinden zal zijn. Mijn hele leven ben ik gedreven door de droom om een bijdrage te willen leveren aan het realiseren van een vrij-gelijk-samenleving. Economy Transformers is de vervulling van die droom en lesgeven in de vrij-gelijk-samenleving op onze eigen academie is daarvan weer een soort culminatie. Met andere woorden.. dromen bestaan. Gewoon een kwestie van volhouden. Ik was 18 toen ik er voor het eerst over hoorde, op mijn 46e geef ik er les in en spreek ik erover. Wat wil een mens nog meer:).